Club de Encuentro

Manuel Broseta

19 noviembre, 2015

El alcalde Joan Ribó analizó las propuestas municipales de su Gobierno en el Club de Encuentro

Ribo-1 Ribo-2 Ribo-4 Ribo-5 Ribo-7 Ribo-8 Ribo-10 Ribo-11 Ribo-13 Ribo-14 Ribo-15 Ribo-17 Ribo-18 Ribo-19 Ribo-20 Ribo-21 Ribo-22 Ribo-23 Ribo-24 Ribo-25 Ribo-26 Ribo-27 Ribo-28 Ribo-29 Ribo-30 Ribo-31 Ribo-33 Ribo-34 Ribo-35 Ribo-36 Ribo-38 Ribo-39
<
>

pdf_3 La conferencia del alcalde de Valencia, Joan Ribó, comenzó con la intervención  del Presidente del Club de Encuentro, Francisco Puchol que pidió un minuto de silencio en recuerdo de todas las víctimas de  la violencia. A continuación, Amparo Matíes, actual Secretaria y Presidenta electa del Club, tomó la palabra para presentar al invitado, del que destacó su “sólida carrera” y describió su trayectoria profesional. “Es una persona sencilla y pròxima”, cuyas principales preocupaciones son “el paro y el aumento del índice de la pobreza en Valencia”, que persigue “una ciudad de todos y de todas”, manifestó Matíes, que terminó brindándole al alcalde la ayuda del esta tribuna de la sociedad civil que es el Club de Encuentro.

El alcalde de Valencia analizó las propuestas municipales de su Gobierno y su desarrollo en los presupuestos de 2016 en una conferencia que llevó por título “Governar per a les persones. València davant el seu present i futur”. Ribó agradeció la invitación del Club y también recordó a las víctimas de los atentados.  El político comenzó la charla explicando el punto de partida de su actual Gobierno.

“El govern de l’Ajuntament és fruit d’una voluntat de canvi d’un model de govern municipal instaurat en 1991, feia vint-i-quatre anys. Una voluntat de canvi plasmada en tres formacions polítiques: València en comú, PSPV i Compromís. Per tant, una voluntat de canvi plural. Una voluntat de canvi que, des del principi, vam treballar per a fer una opció sòlida i majoritària de govern mitjançant un acord entre els tres grups i què ha funcionat, funciona i estem segurs que continuarà funcionant bé”, afirmó.

Joan Ribó habló a continuación de la actual situación económica municipal y desgranó las cifras de las deudas que arrastra el Ayuntamiento de Valencia. “Sens dubte l’herència econòmica que ens deixa l’anterior govern municipal no és ni molt menys com per a tirar coets. Suposa una vertadera espasa de Dàmocles en molts assumptes. Una herència que condicionarà i limitarà les actuacions municipals en els propers anys, però que no ens pararà en la nostra aposta per fer una ciutat dedicada al benestar dels seus habitants”, apuntó.

El alcalde se refirió a la forma de gestión del anterior gobierno, destacando la falta de participación y de transparencia y “l’allunyament progressiu entre el govern municipal i els interessos i voluntats de la majoria de la ciutadania. Es governava sense el poble, o fins i tot de tant en tant PER AL poble, però mai AMB el poble; sense haver de preguntar mai, sense la mínima intenció de conéixer realment l’opinió de la gent.

“Per a nosaltres és molt important avançar en la participació i ho hem prioritzat en els pressupostos de 2016 mitjançant un nou servici de Participació Ciutadana dotat amb 950.000 € que haurà de gestionar unes inversions en els barris de 7M d’euros fruit d’una votació popular respecte a quines inversions realitzar”, expuso.

Ribó se refirió a los objetivos de su Gobierno, con la mejora de la situación y la gestión financera en primer lugar. “Ens sembla una barbaritat, un austericidi, dedicar la major part dels recursos a pagar el deute als bancs com feia l’ajuntament de València els últims anys en uns moments de tantes necessitats socials. En este sentit, signàrem a finals de juliol i primers d’agost un refinançament de prop del 50% del nostre deute amb la finalitat doble d’obtindre interessos més baixos i uns terminis de pagament més adequats als interessos municipals”.

El alcalde de Valencia manifestó su desacuerdo con las inversiones contemplades por el Gobierno estatal en sus presupuestos de 2015 . “Som la tercera ciutat de l’Estat, representem més del 10% de la població espanyola com a comunitat, però açò no es reflecteix ni en finançament de la Generalitat ni en inversions en la ciutat. I esta és una raó directa per la qual després patim les mancances en nivell d’atur, qualitat de vida, creixement, estat dels serveis i infraestructures”, dijo.

Ribó habló de movilidad, uno de los ejes más destacados de su Gobierno. “El tamany de la ciutat, el seu clima i la seua orografia la fan ideal per a caminar i passejar, per a anar en bicicleta. Estem ampliant l’espai en els carrers perquè la gent puga caminar amb normalitat, com ja estem fent en carrers de la zona Centre i de l’Eixample. I no volem permetre que les terrasses ocupen el territori públic guanyat perquè la gent passege i camine pel carrer”, afirmó.

El invitado trató otros asuntos que preocupan al Ayuntamiento, desde la participación y la transparencia,  la solidaridad, los servicios sociales, la agricultura y la huerta o la rehabilitación del Cabanyal. “El barri del Cabanyal ha de rehabilitar-se de forma urgent, s’han d’establir les accions socials necessàries perquè siga un barri més de València, amb una convivència respectuosa entre els seus veïns i veïnes, i on es concedisquen les llicències d’activitat amb normalitat. El que anem a fer és, senzillament, el que es fa en qualsevol país europeu amb el seu patrimoni: posar-lo en valor, rehabilitar-lo i potenciar el nostre patrimoni en lloc de destruir-lo, des de la convicció que el Cabanyal-Canyamelar i el Grau poden ser en poc de temps uns barris clau de València”, dijo sobre este tema.

La lucha contra el paro, la libertad de horarios de las grandes superficies comerciales y la situación del pequeño comercio, la enseñanza pública o la aconfesionalidad del estado español fueron otros de los puntós sobre los que Ribó centro su discurso.

“Estimem la llengua pròpia que tenim els valencians i valencianes. És un patrimoni d’incalculable valor i volem fer d’ella una eina útil, no una peça de museu. Per això farem extensiu l’ús del valencià, amb calma, i com no podia ser d’una altra manera, respectant a tot el món”, subrayó para hablar de la normalización del valenciano.

Las principales líneas de actuación sobre sostenibilidad en diferentes ámbitos como el  energético, la redución de gases o el reciclaje; la defensa de estructuras supranacionales como la creación del Ente Metropolitano de Movilidad o el trabajo que están desarrollando para eliminar o reducir el tráfico del casco histórico centraron la parte final de la conferencia.

“Hi un element que destaca a nivell urbanístic per damunt dels altres: la urbanització de la façana marítima des de Nazaret que necessita redefinir i acordar els límits amb el Port de València, el riu Túria que ha d’ampliar el seu parc fins arribar a la mar, el PAI del Grau amb tot el desgavell del circuit de Fórmula 1, la Dàrsena amb tota la seua problemàtica i deutes, el Cabanyal i el Canyamelar amb tot el seu procés de rehabilitació fins arribar a la Malva-rosa. Tot un conjunt d’operacions i iniciatives que, junt a la posada en marxa del Parc Central i la reordenació i pacificació del trànsit rodat en el Centre són els dos eixos urbanístics dels propers anys”,  señaló.

Ribó también habló de los trabajadores públicos. “Els pressupostos de 2016 contemplen per primera vegada en cinc anys mantenir el nombre total de treballadors municipals mitjançant les adequades reposicions de persones que es jubilen o canvien de lloc de treball. Fan falta treballadors qualificats, professionals, motivats i lliures”, apuntó el alcalde. .

“L’Ajuntament de València és un gran vaixell que està canviant de direcció al ritme que permet una institució d’este tamany. Anem trobant el nostre camí i anem percebent allò que deia el cantant de Xàtiva: “un temps que ja és un poc nostre”. Aconseguirem que els temps propers siguen el temps de tots els valencians i valencianes”, expuso el alcalde para concluir.

Comparte en tus redes:

[my_ivoox_code]